Nieuwe CV-Ketel / Heteluchtverwarming


Bent u toe aan een nieuwe CV-ketel of heteluchtverwarming? Wouters Klimaat Service verzorgt deze vervanging graag voor u, waarbij we uw wensen en comfort centraal laten staan.

Nieuwe CV-ketel

Bij Wouters Klimaat Service kunt u terecht voor een nieuwe CV-ketel van diverse merken. Hierbij moet u denken aan:

  • Nefit
  • Remeha
  • Intergas
  • Vaillant

Concentrische Rookgasafvoer

Op het moment dat u toe bent aan een nieuwe CV-ketel adviseren wij om de huidige rookgasafvoer te vervangen voor een concentrisch kanaal. Reden is het feit dat een concentrisch kanaal de veiligheid bevordert. Daarom adviseert de vereniging van rookgasafvoerfabrikanten Rogafa om voortaan te kiezen voor concentrische rookgasafvoeren voor nieuwbouw én bij renovatie. In de meeste landen om ons heen is concentrisch al een verplichting.

Een concentrisch kanaal bestaat uit een binnenbuis voor de afvoer van rookgassen en een buitenbuis voor de toevoer van verbrandingslucht. Deze buis-in-buis constructie vormt een extra vangnet doordat bij een lekkage van de binnenbuis de rookgassen niet in de opstellingsruimte, maar direct in de luchttoevoer van de ketel. Deze springt hierdoor op storing waardoor de kans op koolmonoxidevergiftiging wordt verkleind.

Heteluchtverwarming

De vervanging van uw heteluchtverwarming voeren we ook graag voor u uit. Wouters Klimaat Service installeert en levert alle componenten van Brink Heteluchtverwarming.

Vooral bij heteluchtverwarming is het belangrijk dat deze op een juiste manier is ingeregeld voor uw comfort maar ook zeker voor een goede en gezonde luchtkwaliteit.

WTW-Unit

Over de WTW-Unit (warmteterugwin-unit) en balansventilatie zijn de meningen verdeeld. Zorgt deze nu wel of niet voor een gezonde luchtkwaliteit?

Een goed functionerende balansventilatie met WTW-Unit biedt een hoog comfort en gezonde schone lucht. Echter is het van essentieel belang dat deze goed wordt geïnstalleerd en ingeregeld.

Balansventilatie zorgt voor gezonde schone lucht in huis, mits het goed wordt aangelegd en je regelmatig onderhoud pleegt. Ventilatie is noodzakelijk voor gezonde lucht in huis. Balansventilatie biedt dat, maar vereist goed gebruik en onderhoud van onder andere de filters. Bij achterstallig onderhoud kunnen gezondheidsproblemen ontstaan doordat de luchtverversing afneemt en de vuile filters schimmel en bacteriën jouw huis in blazen.

Balansventilatiesystemen worden lang niet altijd goed aangelegd, waardoor ze onnodig veel geluid maken. Hierdoor gebruiken veel mensen het systeem niet optimaal. Goed onderhoud is daarnaast van essentieel belang voor het functioneren van het systeem.

Meer weten of een offerte aanvragen?

Wilt u weten wat we kunnen betekenen of een offerte aanvragen, neem contact met ons op!